GPWA: A ZÖLD DÍJ

Green Printworld Award – Zöld DíjA pályázat: a P&E KFT. a papír-, nyomda- és csomagolóipar területén végzett kiemelkedő környezetközpontú vállalatirányítási tevékenység, környezetkímélő technológiák alkalmazása, valamint a környezettudatosság fejlesztése területén végzett tudatformáló, példamutató tevékenység elismerésére Magyarországon elsőként dolgozta ki 2011-ben a szakma Zöld Díj rendszerét, a GPwA-t, melynek független minősítése révén a szervezetek hivatalosan és emblematikusan is megkülönböztethetők. A GPwA idén tizedik alkalommal kerül kiírásra.

Kategóriák: Az Év Zöld Papírgyártója, Az Év Zöld Papírkereskedője; Az Év Zöld Nyomdája ; Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója.

Az elbírálás főbb szempontjai.  A  GPwA minősítési rendszerében alapvetően olyan elvárások és azok pontozása szerepel, melyek megléte dokumentálható, ellenőrizhető. Az értékelés a következő főbb szempontokat veszi figyelembe: környezettudatosság és fenntarthatóság iránti elkötelezettség: környezeti célok és programok; környezetkímélő anyagok, berendezések és zöld technológiák alkalmazása; az anyagokkal és erőforrásokkal való takarékoskodás; a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelése, hulladékok újrahasznosítása, a környezettudatosság belső és külső kommunikálása; CSR (a vállalat társadalmi felelősségvállalása); ISO 14001, ISO 50001,  FSC/PEFC, EU Ökocímke használati jog stb.

Az értékelés, a minősítés technikája. Az értékelés alapja: benyújtott pályázati dokumentáció; helyszíni audit; a pályázó honlapja; publikációk, előadások, konferenciák; iparági megítélés. A GPwA odaítélésének minimum feltétele: a papírkereskedőkre, nyomdákra és csomagolóanyag-gyártókra külön-külön kidolgozott értékelési rendszerben adható maximális pontszám minimum 55 százalékának elérése. Azok a pályázók, amelyek legalább 55%-ot érnek el – teljesítményüktől függően – Az Év Zöld Papírkereskedője/Az Év Zöld Nyomdája/Az Év Zöld Csomagolóanyag-gyártója cím két-, három, négy, illetve ötcsillagos minősítéseit kapják meg. A díjazottak tanúsító oklevelet és logóhasználati jogot kapnak, továbbá a díjazottakat a P&E KFT. felveszi a regiszterébe, amely ezen a honlapon hozzáférhető nyilvános jegyzék. A GPwA médiatámogatói – a díjazottak nevét az eredményhirdetést követően közlik szakmai lapjaikban.

A GPwA 2020 fővédnökei, támogatói, médiapartnerei. Fővédnökök: Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség, Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar, Széchenyi István Egyetem Csomagolásvizsgáló Laboratórium, Prosystem Print Kft., X-Rite Pantone. Támogatók: Canon Hungária Kft., Eurotronik Zrt., Heidelberg Magyarország Kft., hubergroup Hungary Kft., Jura Trade Kft., Konica Minolta Magyarország Kft., manroland Magyarország Kft., Sun Chemical Kft. Médiapartnerek: Magyar Grafika, Nyomdavilág.

A GPwA szervezője: a Mérnök és Nyomdász Kft., projektvezető: dr. Schulz Péter

………………………………..

A GPwA 2020 Zöld címet elnyert cégek a hazai nyomda-, papír és csomagolóanyag-gyártó szektor meghatározó részét képviselő, kiemelkedő zöld teljesítményt felmutató szervezetei

A 2020-es GPwA díjkiosztóról szóló hírt lásd ITT!

+36 (26) 315 811

+36 (20) 970 4807

info@p-e.hu